...counting...

Friday, June 10, 2011

Kembali pada-NYA..

~ Doa itu senjata bagi orang Mukmin ~
 
 " Ya Allah, kurniakan aku Hidayah-MU, ketaqwaan, terlindung daripada maksiat samada dari segi fizikal dan ma'nawi, serta berikan aku kekayaan jiwa..."


   Hadis Riwayat Bukhari :

Maksudnya: Daripada Abdullah Ibn Umar Radiyallah 'Anhuma, katanya: Rasulullah S.A.W.memegang bahuku seraya bersabda: "Jadilah di atas dunia ini sebagai seorang perantau. Ibn Umar berkata: Apabila kamu berada pada waktu petang, janganlah tunggu menjelangnya waktu pagi. Apabila kamu berada pada waktu pagi,jangan tunggu menjelangnya waktu petang. Gunakan peluang untuk beramal semasa kamu sihat untuk persediaan ketika kamu sakit dan semasa kamu hidup untuk persediaan matimu."

Firman Allah : (al-Mulk (67) : 2

"Dia lah yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup (kamu) - untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu: siapakah di antara kamu yang lebih baik amalnya; dan Dia Maha Kuasa (membalas amal kamu), lagi Maha Pengampun, (bagi orang-orang yang bertaubat) "


I want to die with my forehead on the ground, The sunnah in my heart, Allah on my mind, Quran on my tongue, And tears in my eyes... Amin...

Wallahua'lam..


2 comments:

 1. salam izzah

  lama tak sembang dengan anti :)
  rindu...

  salam sayang,
  -syamila yg jauh

  ReplyDelete
 2. syukran syamila atas kunjungan..
  rindu awk gk..
  smg ukhuwwah ini terus mekar kerana NYA..

  ReplyDelete